Parodontoza și unicul tratament eficient pe termen lung

Parodontoza

P arodontoza este o afecțiune destul de periculoasă, care, dacă nu este tratată, vă poate lăsa fără dinți. La început, parodontoza se manifestă prin sângerări frecvente în timpul periajului. Pe măsură ce avansează, sângerările pot apărea spontan, chiar și în timpul mesei. Există cazuri în care sângerările vin însoțite de puroi și respirație urât mirositoare. Pentru că gingia este bolnavă și nu-și îndeplinește funcțiile, dinții încep să se miște. Aceștia chiar pot cădea dacă parodontoza nu este tratată la timp.

T ratamentul laser prezintă o serie de avantaje. În primul rând, nu presupune niciun fel de intervenție chirurgicală, așa că procedura nu este nici invazivă, nici dureroasă. Fiindcă elimină durerea din ecuație, pacientul nu mai este nevoit să ia medicamente post-intervenție, care i-ar putea pune întregul organism în pericol. De altfel, tratamentul laser, spre deosebire de cel clasic, fortifică și stimulează organismul. Marele avantaj al tratamentului laser, însă, este rezultatul rapid al acestuia. Dacă la tratamentul clasic rezultatele se văd abia după trei luni, în cazul celui cu laser efectele sunt vizibile după doar o săptămână.

Pacienții cu parodontoză au două opțiuni: fie urmează tratamentul clasic, fie il urmează pe cel laser. Tratamentul clasic presupune tăierea gingiei, care ulterior trebuie cusută. Această intervenție se repetă o dată la câteva săptămâni, în funcție de gravitatea situației. Din cauza durerii insuportabile, după intervenție pacienții trebuie să ia atât antiinflamatoare cât și analgezice vreme de o săptămână. Același tratament clasic implică antibiotice care slăbesc organismul și care cu timpul pot crea în corp bacterii extrem de rezistente. Asta face ca organismul să nu mai reacționeze atunci când i se administrează antibiotice. În consecință, pacientul poate fi doborât chiar și de o banală răceală. Primele rezultate ale tratamentului clasic se văd abia după trei luni, iar dacă acesta este întrerupt, boala revine rapid.

Parodontoza


Consecințele
netratării la timp
a paradontozei


Anestezia în timpul sarcinii poate pune in pericol viața copilului tau!

Alternativa este tehnologia Laser

O procedură care i-ar putea dăuna copilului nenăscut este anestezia, fie ea generală sau locală, mai ales dacă este administrată în primele sau ultimele luni de sarcină. Anestezia locală, folosită în general de stomatologi, este periculoasă, fiindcă substanțele administrate viitoarelor mămici pot ajunge, prin placentă, direct la bebelușul în plină dezvoltare, iar efectele pot fi devastatoare. În prima parte a sarcinii se dezvoltă organele fătului, iar administrarea substanțelor folosite în anestezie pot cauza anomalii în dezvoltare. În ultimele luni de sarcină există riscul de naștere spontană.Dincolo de acțiunea nocivă a substanțelor folosite în anestezie, trebuie luat în calcul și stresul la care e supusă viitoarea mămică. Majoritatea gravidelor se tem de intervențiile stomatologice, cu atât mai mult dacă acestea implică și anestezie. Starea de anxietate resimțită de gravidă poate fi atât de sporită, încât ar putea duce chiar la pierderea sarcinii.Efectele anesteziei locale pot fi observate abia după nașterea copilului. Spre exemplu, un studiu efectuat de facultatea de medicină a prestigioasei universități Columbia din Statele Unite arată că există diferențe de IQ între copiii expuși la anestezic în timpul sarcinii și cei neexpuși. Mai exact, cei din urmă sunt mai inteligenți. În același timp, un alt studiu, publicat de ”American Journal of Public Health”, a indicat probleme neurologice în rândul copiilor născuți de mame care pe timpul sarcinii au fost anesteziate. Un retard ușor sau o dezvoltare neuronală slabă sunt mult mai probabile dacă anestezia este efectuată înainte de a 28-a săptămână de sarcină, mai spun experții.

Î n general, dacă sunt proceduri dentare ce suferă amânare, dentiștii vă vor recomanda să faceți intervențiile stomatologice după naștere. Totuși, sunt afecțiuni care trebuie tratate cât mai repede, mai ales că o sănătate orală foarte bună este benefică și fătului. În cazul acestora, cel mai recomandat ar fi să apelați la tehnologia laser. De ce? În primul rând, această tehnologie inovativă scoate anestezia din ecuație și astfel gravidele nu se mai expun nici la substanțe dăunătoare fătului, nici la un șoc emoțional care le-ar putea periclita sarcina. De asemenea, intervenția este de două ori mai rapidă, așa că se reduce perioada în care viitoarele mămici ar putea fi supuse stresului sau neliniștii, factori care îi pot face rău micuțului. Mai mult, grație tehnologiei laser, nu trebuie folosit nici mult temutul polizor, care îi sperie pe majoritatea pacienților. Procedura cu laser este non-invazivă, așa că gravidele mai scapă de un element cauzator de stres: durerea. Totul este gândit ca pacienții să nu sufere pe durata procedurii, să fie cât mai relaxați când sunt în scaunul stomatologic, iar afecțiunea lor să fie tratată cât mai rapid. În cazul plombelor, dentiștii care folosesc tehnologia laser garantează că acestea durează de 10 ori mai mult decât cele clasice. Mai mult, spun specialiștii, riscul reapariției cariei este redus aproape la zero.